4 lucruri care se întâmplă în corpul nostru atunci când nu mai suntem stresați

Toata lumea stie cu siguranta care sunt efectele stresului asupra corpului si asupra spiritului nostru. Aici intra agresivitatea, iritabilitatea sau incapacitatea de a ne mentine greutatea in limite normale. Dar oare ce se intampla atunci cand ne facem timp pentru a ne relaxa cu adevarat?

Dusmanul numarul unu al spiritului nostru, stresul actioneaza foarte usor si asupra organismului nostru. De la oboseala, la eruptii cutanate sau alte probleme….acesta se poate manifesta in foarte multe feluri. Si cum este sursa multor lucruri negative, cel mai bine ar fi sa incerci sa te concentrezi asupra lucrurilor pozitive, atunci cand incerci sa alungi stresul din viata ta.

Dormim mai bine. Atunci cand nu dormi asa cum trebuie si cat trebuie, nivelul de stres creste alarmant. Dar atunci cand reusesti sa te rupi cu adevarat de cotidian, de subiectele care te angoaseaza si cand te culci fara sa fii stresat, ai mai mari sanse de a te scufunda intr-un somn profund si sa te trezesti plin de energie.

Mancam mai echilibrat. Daca ne referim la un mediu nociv, aici intra in ecuatie si o compensatie alimentara. Dar intr-o lume fara stres putem sa fim mai constienti de ceea ce mancam. Ne simtim mai motivati sa preparam mese mai sanatoase pentru ca stiul de viata sa devina mai bun iar mesele mai nutritive.

Suntem mai productivi. Stresul ne face sa ne pierdem increderea in sine si in felul in care ne organizam. Chiar si cele mai usoare sarcini ni se par grele si productivitatea are de suferit.

Dar avand ideile mai clare putem gasi mai usor solutii la probleme. Avand o viziune pozitiva asupra tuturor lucrurilor din jur, totul ni se va parea mai usor.

Pielea este mult mai frumoasa. Corpul si spiritul se afla intr-o legatura foarte stransa. Si multa lume observa faptul ca pielea este impecabila in vacanta, departe de problemele de la munca, dar si de poluare.

Nu uita sa iti hidaratezi bine epiderma si sa dormi atat cat trebuie, mai ales in perioadele in care stresul atinge cote maxime. Un cerc vicios daca stam bine sa ne gandim, dar trebuie sa incepem de undeva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *