Cum să eviți supraîncălzirea iPhone-ului tău

iPhone-ul tau se incalzeste atat de tare incat ai senzatia ca te arde la degete? Iata cateva sfaturi pentru a evita aceasta problema.

Daca iPhone-ul tau incepe sa se incalzeasca, atunci ar putea exista cateva disfunctiuni sau chiar ar putea da semne ca se va strica complet.

Ce se intampla atunci cand un iPhone se supra incalzeste?
Atunci cand un iPhone incepe sa se supraincalzeasca afiseaza un mesaj de avertizare care iti indica faptul ca are nevoie sa se raceasca inainte de utilizare. Pentru a putea folosi iOS-ul rapid, opreste-l si tine-l o perioada intr-un mediu mai rece. Daca efectele urmatoare se manifesta, atunci iPhone-ul este fara indoiala supra incalzit:

– aparatul nu se incarca ;
– ecranul se intuneca brusc sau devine complet negru ;
– semnalul este mai slab decat de obicei ;
– flash-ul aparatului foto se dezactiveaza temporar ;

Aceasta situatie poate fi tulburatoare insa nu trebuie sa intri in panica, singurul inconvenient real al unei supra incalziri este acela de a nu putea folosi temporar telefonul.

Care este temperatura ideala pentru un iPhone?
Toate modelele de iPhone sunt concepute pentru a functiona la temperaturi cuprinse intre 0-35 de grade Celsius. Trebuie sa fii atent sa nu iti lasi telefonul afara cand este prea cald sau iarna, cand este prea frig.

Cum putem sa ne dam seama ca telefonul este supra incalzit?
Daca observi ca telefonul tau s-a incalzit atunci verifica daca conditiile sunt optime pentru a-l folosi sau trebuie sa il mai lasi putin sa se raceasca. Ce ar trebui sa faci in acest caz :
– da jos husa de pe telefon daca are ;
– in cazul in care observi ca bateria telefonului s-a umflat atunci se recomanda ca aceasta sa fie imediat scoasa si inlocuita cu o alta pentru telefon;
– daca nu iti dai seama de unde poate veni aceasta problema o solutie temporara ar fi sa revii la setarile din fabrica, dupa ce ai salvat in prealabil datele de pe el ;
– nu il lasa la soare ;
– un iPhone are tendinta sa se supra incalzeasca daca este folosit un timp indelungat ceea ce inseamna ca ar trebui sa faci o pauza din cand in cand daca folosesti mai multe aplicatii ;
– sa ai in vedere dezactivarea bluetooth-ului daca folosesti o casca in timp ce conduci ;
– dezactiveaza in egala masura serviciile de localizare ;
– asteapta ca temperatura telefonului sa fie putin mai scazuta inainte de a pune telefonul la incarcat ;
– activeaza modul Avion pentru a te asigura de faptul ca nu exista niciun fel de activitate ;
– opreste complet iPhone-ul. Poate acesta este un lucru extrem insa daca nu vrei sa se strice este de preferat acest lucru.

Daca in ciuda acestor sfaturi telefonul tau iPhone continua sa se supra incalzeasca atunci cel mai probabil acesta prezinta un defect. In acest caz, iti recomandam sa apelezi la serviciile unui specialist in telefoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *