Recuperarea fișierelor șterse definitiv din calculator

Desi pare o ineptie, recuperarea fisierelor care au fost sterse definitiv din calculator si, dintr-un motiv sau altul trebuie refolosite, este o realitate! Fisierele sterse chiar si din recycle bin pot fi readuse in centrul atentiei prin cativa pasi simpli.

Cei care au sters anumite documente sau fotografii de pe desktop, din partitia D sau C si apoi si din Recycle Bin nu trebuie sa dispere! Exista sanse de rezolvare a acestor situatii ce par fara iesire!

Stergerea sau pierderea datelor din diverse cauze nu reprezinta cel mai placut sentiment, insa nici nu este o tragedie. Astfel de lucruri se pot intampla oricui iar vestea buna este ca au aparut numeroase programe gratuite sau care costa foarte putin ce ajuta la recuperarea fisierelor.

Unele programe sunt mai bune, altele lasa de dorit. Insa cel mai bun program in acest sens care este usor de descarcat si de aplicat se numeste Recuva si are un rol foarte important, acela de a recupera fisierele inainte de a scrie alte date pe partitia respectiva.

Cu cat alte fisiere noi apar, cu atat sansele de recuperare sunt mai mici, de aceea Recuva trebuie instalat imediat ce problema a fost observata. Recuva este un program ce poate fi folosit prin intermediul unui wizard din fereastra principala si reprezinta una din cele mai eficiente solutii de pe piata.

In afara de Recuva, prietenul Google va mai prezenta si alte programe care au acelasi rol, acela de a recupera fisierele stersea aparent definitiv, Ease Us Recovery Wizard, gratuit, ce poate fi descarcat de pe pagina principala a companiei sau de pe site-uri specializate.

Pentru viitor insa, sfatul specialistilor este ca fisierele din Recycle Bin sa nu fie sterse in mod constant, decat daca ocupa prea mult spatiu si acest lucru este necesar. In caz contrar, nu este necesara golirea cosului de gunoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *