Știi care sunt cele mai colorate destinații din lume?

De la rizierele sub forma de terasa din Vietnam, trecand si prin lacul in nuante de roz din Senegal, ajungand si prin Maroc… vrei sa descoperi in acest an, cele mai colorate si mai uimitoare destinatii?

Iata care sunt cele mai colorate destinatii care te vor face sa vrei cu siguranta sa iei primul avion.

Plantatiile de orez sub forma de terasa de la Mu Cang Chai. In fiecare an, aceste riziere sub forma de terasa din partea de nord a Vietnamului isi schimba nuantele minunate, trecand de la un verde crud de primavara sau vara la un galben tomnatic.

Campurile de lavanda din Provence. Intre lunile iunie si august, poti ajunge prin Franta pentru a admira magnificele campuri colorate de lavanda. O adevarata placere pentru simturi.

Grand Prismatic Spring. Acest celebru izvor care se afla in parcul Yellowstone, in statul Wyoming, are cele mai variate si mai puternice culori datorita bacteriilor care adora caldura. Fiecare culoare indica un alt tip de bacterie.

Orasul Chefchaouen. Fondat in anul 1471, acest oras marocan are inca din anul 1492 traditia de a picta cladirile in nuante vii de albastru. O traditie care persista si acum.

Gradina Kawachi Fuji. Floarea glicina, care seamana cu un minunat ciorchine de strugure in nuante de mov, acopera o suprafata in jur de 10 kilometri patrati in jurul acestui oras japonez. Un tu
+nel compus din 150 de flori care reprezinta orasul cu mandrie inca din anul 1971.

Gheizerul Fly. O eroare de foraj a dat nastere in anii 1960 acestui magnific gheizer din Nevada, Statele Unite. Culorile sale minunate provin de la algele care traiesc intr-un mediu umed si cald.

Orasul Valparaiso. Acest oras chilian extrem de fermecator, construit la inaltime, reprezinta un exemplu perfect pentru dezvoltarea urbana si arhitectura Americii Latine de la sfarsitul secolului XIX.

Lacul roz Retba. In Senegal, vei gasi lacul roz, Retba, care este la fel de sarat ca si Marea Moarta deoarece oceanul Atlantic se afla in apropiere. Acest lucru explica si culoarea sa- algele microscopice care sunt innebunite dupa sare.

Parcul geologic Zhangye Danxia. Acest parc geologic care se afla in provincial Gansu pare facut din plastilina. Nuantele de albastru, de verde, de rosu sau de galben provin de la fier sau alte minerale amestecate cu nisipul dunelor.

Plaja rosie. Este vorba despre cea mai mare zona cu stufaris din lume. Plantele sale erbacee, de obicei in nuante de verde, se tranforma intr-un rosu ca de catifea cand toamna vine.

Antelope Canyon. Inundatiile rapide si lenta eroziune au dat acestui canion american nuantele sale de auriu, de purpuriu si de albastru. Este foarte celebru pentru asta iar culorile sale se schimba in functie de anotimp.

Districtul Bo- Caap. Este vorba despre unul din cele mai colorate orase din lume, din Cape Town, Africa. Se pot regasi aici influente malaiziene, africane, indiene si sri-lankeze. Un lucru care demonstreaza din plin cultura si bogatia locului. Cei de aici au inceput sa coloreze locul dupa caderea Apartheidului, in anul 1994.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *