Știi care sunt efectele secundare ale solitudinii?

Atunci cand este o alegere, solitudinea poate sa fie benefica. Dar atunci cand ne afecteaza si nu o dorim, poate sa duca pana la probleme de anxietate.

Deci uneori sa fii singur/a este o necesitate. Exista atat de multi stimuli exteriori incat simtim nevoia sa ne regasim iar solitudinea poate sa fie cea mai buna solutie pentru asta. Si chiar este.

Dar oare solitudinea este eA benefica atunci cand se prelungeste si dureaza prea mult timp? Daca esti genul de persoana care apreciaza foarte mult viata solitara, cu siguranta ca ti s-a zis deja ca aceasta atitudine nu este deloc santoasa. Este oare adevarat?

Da, in parte. Si totusi, un lucru e sigur- solitudinea poate sa fie si benefica. Dupa cum am zis deja, este necesara pentru a ne permite sa stim ceea ce simtim, de a ne cunoaste mai bine.

In plus, aceste momente sunt necesare si importante pentru a putea reflecta linistiti la momentul prezent si a lua anumite decizii in consecinta.

Care sunt efectele secundare ale solitudinii?

Distorsiunea realitatii. Cunosti expresia “patru ochi vad mai bine decat doi ochi”? La fel ca si in cazul altor proverbe, aceasta expresie are partea sa de adevar. Atunci cand vorbim cu altii, ceea ce facem, ceea ce schimbam sunt lucruri importante pentru a avea puncte de vedere diferite. Acest lucru ne ajuta sa comparam ceea ce percepem si ceea ce vad altii.

Anxietatea este un efect secundar al solitudinii. Neincrederea poate sa duca la un scenariu de anxietate mai mult sau mai putin lejer. Dar se poate agrava atunci cand ideile deformate se pot referi la propria persoana.

Depresia. Daca ne confruntam cu o stare de neincredere generalizata si cu neincredere, ajungem sa ne pierdem speranta. Si sa pierdem sensul vietii. Chiar daca munca este foarte importanta pentru tine, fericirea este legata de felul in care te intelegi cu cei din jur.

Dar efectele secundare ale solitudinii pot sa apara atunci cand aceasa este impusa si nu este o alegere.

Ideal ar fi sa imbini momentele de meditatie cu cele de reflexie si de distractii solitare, dar si cu cele de interactiuni sociale, altele decat cele de la munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *