Sucuri carbogazoase, sucuri de fructe – 7 motive bune pentru a evita băuturile dulci

Un nou studiu arata o legatura intre consumul de bauturi dulci si cancer. Dar acesta nu este nici pe departe singurul motiv pentru a renunta la sucurile carbogazoase si sucurile de fructe foarte dulci.

Maresc riscurile de a suferi de cancer. Este informatia cea mai recenta. S-a ajuns la concuzia ca o marire cu 100 de ml a consumului nostru de baturi dulci este asociata cu marirea cu 18% a riscurilor de a suferi de cancer.

Iti fac ficatul sa devina mai gras. Bauturile dulci sunt de asemenea, foarte periculoase pentru ficat. Persoanele care consuma mai mult de o doza de suc pe zi, prezinta un risc mai ridicat de a avea un ficat mai gras, un prim pas inspre steatoza hepatica nonalcoolica. Denumita si NASH, aceasta maladie este asociata cu epidemia de obezitate si de diabet din lume si poate evolua inspre ciroza si cancer de ficat.

Te fac sa te ingrasi. Exista da, o legatura intre consumul de bauturi dulci si supraponderabilitate. Si asta in nu mai putin de 96% dintre cazuri.

Pot mari riscul de a suferi de diabet. Un lucru evident, dar consumul acestor bauturi foarte bogate in zahar duce la marirea riscului de a suferi de diabet de tip 2, marind in mod regulat, repetat si frecvent glicemia.

Poate provoca probleme cardiace. Un alt studiu a ajuns a concluzia ca un consum zilnic de doua sticle cu suc de fructe sau carbogazos dulce, echivalentul a 400 ml sau mai mult, este asociat cu marirea cu 23% a riscului de insuficienta cardiaca in raport cu cei care nu consuma nici bauturi carbogazoase nici sucuri de fructe continand zaharuri adaugate.

Pot distruge dintii. Contactul zaharului cu dintii, din cauza unui consum de lunga durata, in afara meselor, chiar si cu mici imbucaturi este asociat unui risc mai ridicat de sensibilitate dentara. Zaharul si acidul din bauturile carbogazoase pot distruge emailul dintilor

Pot mari riscul de a suferi de calculi renali. Un lucru destul de neasteptat, dar band doar o doza de suc pe zi, vei mari cu 25% riscul de a dezvolta calculi renali. Bauturile carbogazoase precum cola contin un nivel ridicat de acid fosforic. Iar studiile au demonstrat legatura dintre formarea de calculi renali. In plus, band 2 pahare de cola pe zi, se vor masi si riscurile de a suferi de insuficienta renala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *