Un top al celor mai frumoase sate din Italia

Atunci cand ne gandim la Italia, sute de imagini ne vin in minte: Roma, Florenta, Milano…cu toate acestea peninsula adaposteste mult mai multe minunatii, departe de marile orase pe care toata lumea le cunoaste. Daca anul acesta vrei sa mizezi pe autenticitate si sa eviti aglomeratia pleaca in descoperirea unuia din satele de mai jos.

Bevagna, perla din Ombria. Pamant al dealurilor si al vailor, Ombria este plamanul verde al Italiei. Aceasta regiune adaposteste mai multe orase cunoscute precum Perugia. La cativa kilometri se ascunde o bijuterie mai putin cunoscuta, Bevagna. Aici vei gasi o atmosfera inconfundabila mai ales in iunie cand se organizeaza Mercato delle Gaite. Este unul din cele mai pitoresti evenimente ale tarii, perioada in care Bevagna devine un veritabil targ medieval, toata lumea imbracand haine de epoca.

Pietrapertosa. Pietrapertosa este apreciat pentru peisajele sale remarcabile. La peste 1000m deasupra marii, este cel mai inalt sat din regiune. In varful sau se afla cartierul Arabata care, cu casele sale rupestre si strazile sinuoase reprezinta cea mai surprinzatoare parte a satului.

Offagna, frumusete medievala. Offagna se situeaza in centrul Italiei. Acest mic sat este dominat de un castel impozat, rocca medievale. Construit in anul 1456 pentru a apara satul de atacuri acesta ramane unul din cele mai frumoase exemple de arhitectura militara din tara.

Sabbioneta, cetatea ideala. In 1544, Vespian Gonzague decide sa transforme acest micut targ intr-o cetate, conform criteriilor matematice ale arhitecturii Renasterii. Aici toul este perfect regulat, uniform si ortogonal ceea ce este destul de rar in cadrul urbanismului. Clasat in patrimoniul mondial UNESCO, Sabbioneta reprezinta una din cele mai puternice marturii ale gustului si ale rafinamentului ale unei epoci in floare.

Manarola, micul paradis din Liguria. Cinque Terre, aceste sate multicolore care domina marea se numara printre cele mai frumoase peisaje din Italia. Manarola este un sat minuscul agatat pe o faleza si accesibil printr-o poteca cunoscuta sub numele de via dell’amore. Pentru a admira un apus de soare magnific, indreapta-te spre Corniglia. La sfarsitul zilei luminile satului se reflecta in mare si o atmosfera dulce ne invita la…dolce vita…de neuitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *