Watchmen: de ce trebuie să urmărești neapărat acest serial

Watchmen spune povestea unui capitam de politie de culoare pe timp de zi, justitiar pe timp de noapte. Serialul lui Damon Lindelof, adaptat din benzile desenate cu acelasi nume reprezinta o fresca anti-rasista bulversanta care se intinde pe mai multe generatii.

Watchmen este un serial alcatuit din doar noua episoade, creat de Damon Lindelof, una din cele mai frumoase surprize ale anului 2019 pe micul ecran. Produs de HBO, serialul a avut cele mai multe nominalizari la premiile Emmy 2020, organizate pe data de 20 septembrie in Statele Unite ale Americii, cu numai putin de 26 de nominalizari.

O eroina principala de culoare si justitiara. In acest serial urmarim aventurile uneori terifiante ale persoanjului principal, Angela Abar (Regina King), o femeie Americana de culoare, mama de familie implinita, politista pe timp de zi si justitiara pe timp de noapte sub porecla de Sister Night. Aceasta loucuieste in Tusla, Oklahoma, oras marcat de masacrele rasiste si tensiunile rasiale. Cu ajutorul unui grup de justitiari civili, prost vazuti de fortele de ordine, aceasta face parte dintr-un fel de liga care are drept scop asigurarea sigurantei poporului de culoare, supraveghind in special renasterea unui grup mai restrins de extrema dreapta, Cea de-a saptea Cavalerie.

Watchmen, un serial atemporal despre lupta anti-rasista. Lupta anti-rasista a revenit in atentia mass-media in urma mortii lui George Floyd, ucis prin sufocare de politistii americani. O noua generatie a luat nastere, generatie care lupta impotriva violentelor realizate de politie asupra oamenilor de culoare.

In zilele noastre din pacate rasismul este departe de a fi rezolvat. Rasismul este inca prezent insa a luat o alta forma si asteapta momentul potrivit pentru a redeveni politic. Prin intermediul personajului Angela, retraim deziluziile in fata unei istorii periculoase care se repeta la nesfarsit, pe masura ce se rememoreaza unele evenimente din trecutul sau si descopera jocul dublu al unor persoane din anturajul sau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *