Xiaomi Redmi K30 5G – două noi versiuni descoperite cu 10 și 12 GB RAM

Redmi, marca alternativa Xiaomi ar putea prezenta doua noi versiuni ale modelului Redmi K30 5G, succesorul lui Mi 9T. Aceste versiuni ar putea fi dotate cu 10 GB, un volum foarte putin utilizat la telefoane si 12 GB RAM. In rest, fisa tehnica nu prea difera de cea a predecesorului sau.

In urma cu trei saptamani, Redmi si marca alternativa a Xiaomi si-a prezentat noul model, Redmi K30. Declinat in versiune 4G si 5G, acest smartphone se bazeaza pe o platforma din gama mid range premium bazata pe Snapdragon 730G pentru versiunea 4G si pe Snapdragon 765G pentru versiunea 5G. In timpul lansarii, cele doua versiuni ale lui Redmi K30 erau anuntate in numai putin de 4 configuratii dotate cu 6 sau 8 GB RAM si de la 64 la 256 GB de memorie interna.

Insa aceasta fisa tehnica nu pare de ajuns pentru a satisface ambitiile marete ale constructorului. Doi alti palieri de memorie vie sunt asteptati pentru versiunea 5G a lui K30 (care va fi comercializata incepand cu data de 7 ianuarie in China). Prima versiune cu 10 GB RAM (in variante de culoare albastru) si a doua cu 12 GB RAM (in versiunea de culoare alb) au aparut deja online in poze. Informatia a fost dezvaluita intai si intai de catre organismul chinezesc Tenaa in timpul certificarii acestora, un pasaj obligatoriu pentru a putea functiona sub retelele telecom ale Imperiului de Mijloc.

Prezenta celor 10 GB RAM este interesanta in sine. Este destul de rar ca producatorii de smartphone-uri sa aleaga acest volum care nu este optimizat. Pentru a ajunge la acest volum sunt necesare doua barete de RAM – una de 8GB si una de 2 GB. In cazul unei configuratii de 12 GB, cele doua bartete ofera 8 GB si 4 GB respectiv. Aceasta ultima optiune este mai logica deoarece optimizeaza mai mult folosirea celui de-al doilea port. Insa este si mai scump. Si Redmi este o marca pentru care pretul este un argument deosebit de imporant.

La fel de important este de notat faptul ca cele doua paliere de stocare au fost certificate sub doua numere de serie diferite. Primul este M2001G7AC si al doilea este M2001G6AC. Initial am crezut ca este vorba despre doua smartphone-uri diferite. Cu toate acestea, fisele tehnice sunt identice. Cele doua modemuri sunt compatibile 5G insa este vorba despre Redmi K30 5G. Cele doua modele nu au fost ceritifcate in aceeasi zi ceea ce explica diferenta de numere de serie.

Regasim un ecran IPS de 6,7 inchi cu o rezolutie Full H+, o baterie de 450 mAh, un webcam de 20mpx si un senzor principal de 64mpx. Designul este identic cu cel al lui Xiaomi Mi 9T.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *